Malaysia, Brunei og Singapore

Malaysia har noget for enhver smag! Hvad enten man vil have natur oplevelser, ligge og dase på stranden eller på storby ferie – der er mulighed for det hele i Malaysia.

På Borneo er det natur oplevelserne som dominerer, de vidunderlige orangutanger ved Sandekan, det fantastiske dyreliv langs Kinabatangan floden, og de store og fascinerende grotter spredt over store dele af øen. Opstigningen til toppen af Mount Kinabalu er hård, men det er hele sliddet værd, man kan undervejs opleve hvordan dyre og planteliv ændrer sig, når man vandrer igennem forskellige klima zoner. Hvis vejret er godt, bliver man belønnet med en fantastisk solopgang på toppen og udsigt over det østlige Borneo.

Det stenrige kongedømme Brunei er helt anderledes end det omgivende Malaysia. Der er enorme indtægter fra olien og det ses tydeligt, selvom pengene er ujævnt fordelt oplever man slet ikke samme fattigdom, som man kan se i andre sydøstasiatiske lande.

I Singapore er den største attraktion formentlig zoologisk have, som er en af de bedste jeg har oplevet. Dyrene har masser af plads sammenlignet med andre zoologiske haver i Asien og der er rigt og varieret udvalg af dyr. Desuden er Singapore et must, hvis man har et veludviklet shopping gen.

På fastlands Malaysia et Melaka er besøg værd, hvis man er historisk interesseret. Byen er en gammel handelsby og det har sat sit tydelige præg på den. Den har været styret af kinesere, portugisere, hollændere, franskmænd, englændere og naturligvis af Malaysia. De har alle sat deres præg på byen. Kuala Lumpur er storbyen i Malaysia, den har dyre shopping centre omkring Petronas Towers, billige muligheder for turister i China Town og flere interessante museer og zoologiske haver, blandt andet en stor fuglepark. Oppe i højlandet anlagde englænderne te plantager og det er dejligt at komme væk fra den varme fugtige luft i lavlandet og op i bjergene hvor der er lidt køligere. Taman Negara er den største nationalpark i Malaysia, men har man været på Borneo føler man det nok som lidt af en skuffelse, når man kommer dertil. Langs Malaysia kyster ligger der masser af små dejlige øer med lækre strande og gode dykker muligheder – vi slutter foredraget af på Perhentian øerne, som ligger ud for Malaysia’s østkyst tæt ved grænsen til Thailand.