Taman Negara

Med mere end 4.000 kvadrat kilometer er Taman Negara den største national park på fastlands Malaysia. Devsærre så levede den ikke helt op til forventningerne. Selvom nationalparken er meget større end for eksempel Kinabatangan floden, så er den også meget mere turistet og turisterne samles ganske få steder hvor der er mange af dem og dermed er alt dyreliv for længst skræmt væk fra de områder. Den eneste fordel ved Taman Negara er, at der kommer så mange turister så man går på gode stier, hvor træerne som iglerne sidder på holdes på god afstand af stierne, så chancen for at blive angrebet af igler er ikke ret stor.

De fleste kommer dertil ved at købe en pakketur, som indeholder mad og overnatning samt transport til og fra parken, samt diverse guidede ture. Det var sådan en tur vi var på. Men man kan sagtens komme der på egen hånd og man kan også komme på mere udfordrende ture, hvor man vandrer eller sejler ind i nationalparken for at overnatte længere væk fra turisterne.

Kommer man ikke til Borneo er Taman Negara bestemt er besøg værd, men kommer man til Borneo, så er tiden bedre brugt ved at besøge nogle af nationalparkerne der.