Singapore

Før europæerne ankom var Singapore blot en malaysisk fiskerlandsby. Den blev indlemmet i det britiske imperie sammen med resten af Malaysia. I 1819 anlagde briterne en handelsstation på øen og Singapore blev derved et vigtigt økonomisk og militært center for det britiske imperie i sydøstasien. Da Malaysia løsrev sig fra det britiske imperie i 1963 valgte Singapore at gå sammen med dem og øen var i to år en del af Malaysia indtil Singapore løsrev sig i 1965. Selvom det i udgangspunktet så skidt ud for Singapore, som var lige så fattigt som Malaysia og ovenikøbet ikke havde nogen natur resourcer, har bystaten klaret sig økonomisk godt sammenlignet med de omkringliggende lande.

Singapore er dyr at besøge, selvom det er billigt sammenlignet med Europa, føles det meget dyrt når man lige kommer fra Malaysia. Til gengæld er shopping mulighederne rigtig gode, med et udvalg af varer, som er større end man normalt ser i sydøstasien. Priserne er højere og man skal være klar til at forhandle, specielt hvis man lige regner med at skulle købe et billigt kamera til ferien. Singapore har en lufthavn med masser af forbindelser både interkontinentalt og lokalt. Derfor er landet for mange blot et hurtigt stop, i forbindelse med at man skal flyve til eller fra lufthavnen. Man kan da også nå at opleve det meste af Singapore på nogle få dage.

Der er ikke så mange store seværdigheder i Singapore, men overraskende nok, så har de en af verdens bedste zoologiske haver og især sammenlignet med andre asiatiske zoologiske haver er den helt fantastisk med masser af plads til dyrene. Derudover er der en fin botanisk have og et par museer. China Town og Little India er desuden et besøg værd.