Ecuador

En af de helt store oplevelser i Ecuador er naturen. Den veksler mellem smukke Stillehavsøer med unikt dyreliv ved Galapagos, tågeskovene på Andesbjergenes skråninger, som er rige på fugleliv, de barske men smukke vulkaner på toppen af Andesbjergene og endelig den ufremkommelige Amazonas regnskov. Den varierede natur gør, at man skal have tøj med til næsten alt slags vejr. Der er rigeligt brug for badebukserne omkring Galapagos, hvor man kan få glimrende snorkel og dykkeroplevelser og i den anden ende af skalaen, kan man få brug for vintertøjet oppe i Andesbjergene, hvor der er masser af gletsjere og sne og det kan være bidende koldt og blæsende.

Er man interesseret i kultur, historie og arkitektur er Ecuador ikke en oplagt rejse destination. Der er enkelte glimrende arkæologiske museer og ganske få kunstmuseer. Inka riget gik op gennem Ecuador, men der er ikke ret mange spor efter det. De spanske conquistadorer ødelagde inka byerne for at benytte byggematerialerne til at bygge nye huse og byer. Peru er et bedre valg, hvis man er interesseret i historie og arkæologi. Quito og Cuenca har fine bygninger fra kolonitiden.

Jeg besøgte Ecuador i en måned i april 2006, Ecuador er et rimeligt billigt land at rejse i, hvis man kan klare sig på egen hånd. Det eneste, som rigtig koster penge, er et besøg på Galapagos øerne. Jeg gav omkring 10.000 kroner for en uge på Galapagos (fly, 1 uges båd cruise, nationalpark entre, mm.), og det til trods for jeg valgte en af de billigste både man kunne komme med! Inde på fastlandet af Ecuador, kan man klare sig for nogle få hundrede kroner per dag.