Kinabatangan floden

Langs Kinabatangan floden har man forsøgt at bevare det oprindelige plante og dyreliv på Borneo og til trods for at det ikke har status af nationalpark, er det faktisk lykkedes rimeligt godt. Man har rig mulighed for at opleve noget af det oprindelige dyreliv på nærmeste hold. Selvom Kinabatangan floden er en af de store turistattraktioner på Borneo føles det ikke overrendt af turister, det skyldes blandt andet at man ikke har samlet alle turisterne i en stor turistby. De er spredt ud over en stor del af floden, så de bor ikke tæt og skræmmer derved ikke dyrene væk, fra de steder hvor de færdes.

Der er fire typer af aktiviteter langs Kinabatagan floden, som alle giver forskellige muligheder for oplevelser:

  • På en sejltur om morgenen kan man opleve flodens rige fugle liv. Fuglene er mest aktive fra morgenstunden, hvor det endnu ikke er blevet for varmt.
  • På en vandre tur langs floden kan man komme tæt på planter og enkelte dyr.
  • Før solnedgang kan man på en sejltur på floden komme tæt på mange af dyrene. Kort før solnedgang trækker aberne ud til floden for at overnatte i trætoppene langs flodbredden.
  • På en natvandring kan man komme tæt på de nataktive dyr. Det er især insekter, men der er også mulighed for at se frøer og fugle som sover på de nederste grene.